'Ik ben als tiener begonnen met yoga (ja in die tijd dat iedereen nog dacht dat yoga alleen maar stretchen is en ademhalingsoef doen al liggend op je matje ) maar was na enkele jaren een tijdje gestopt omdat ik het moeilijk kon combineren met mijn studies/werk.

Sinds vorig jaar ben ik terug intensief bezig met yoga en heeft het een diepere betekenis voor mij gevormd omdat het mij enorm heeft geholpen om er terug bovenop te geraken, zowel fysiek als mentaal (naast de diepe gesprekken met Monica na elke yogales waarvoor enorm dank!!!)

Yoga is voor mij niet alleen een houvast of een soort van uitlaatklep, maar ook een moment voor mezelf, een moment waarop ik alles kan loslaten wat ik niet nodig heb of wat me die dag uit balans heeft gehaald, een moment waarop ik me even kan deconnecteren van de wereld rondom mij. Yoga heeft me doen beseffen dat ik mezelf heb gemist en dat ik liever moet zijn voor mezelf! Het heeft me geleerd om me bewuster te worden van mijn lichaam, mijn grenzen beter te kennen maar ook om mezelf meer uit te dagen. Yoga heeft me geleerd om ook bewuster/aandachtiger te handelen en zelfs om nog gezonder te eten/leven. Ik voel niet alleen dat mijn lichaam alsmaar sterker en flexibeler wordt, maar ik adem ook bewuster.

Ik zit nu op een punt waarop ik me meer wil verdiepen in yoga, zowel op spiritueel, theoretisch als “technisch” vlak. Ik vind het daarom ook zeer fijn dat Monica vanaf nu de namen in het sanskriet van elke pose vermeldt en ook steeds verschillende opties geeft.

Mijn lievelingsles is ashtanga omdat deze vorm het meest uitdagend is voor mij en ik graag activiteiten doe aan een sneller tempo. 

Ik vind de manier waarop Monica lesgeeft enorm aangenaam en vind het ook zeer fijn dat ze iedereen corrigeert waar nodig. Elke week kijk ik uit naar de yogales! Merci!

Namaste!

Monica is a professional trainer with focus on detail. The way she teaches her classes and how she breaks down the different poses/postures makes it clear for me on how I can improve myself. Since I'm attending her classes I feel much better physically and my breathing has improved and helps me to relax. Very motivational classes. Great job Monica!

'Hallo Mónica. Weer een super les en ik ben een beetje trots op mezelf. De poses gaan veel beter (mss doordat ik al 8 kg ben afgevallen) en ik kan zelfs bij bepaalde poses binden. Joepie. Dank je wel voor de steeds leuke en aangename lessen. Ik voel zoveel vooruitgang dankzij de yoga. Maar je bent dan ook een top lesgeefster. Echt aangenaam

Na mijn burn-out heb ik kennisgemaakt met paardentherapie- wanneer aarde, aandacht, ademhaling met elkaar verbonden zijn heb ik connectie met het paard- ik ben voor mijn droom gegaan en heb een opleiding kleuteryoga gevolgd! zelf weet ik wat de rust, het beheersen van mijn ademhaling met mij doet- ik geef het door aan mijn 4-jarigen, zij ervaren rust door speelse oefeningen en ze doen de yoga zo graag- ik ben november '18 met stoelyoga begonnen bij Mónica Bermudez Yogini! : een zachte stem, een muziekje, relaxte oefeningen, het doet mij deugd- mij me-time!

Ik ben ondertussen 1,5 jaar bezig met de yoga lessen. Ik sukkelde al jaren lang van de ene gewrichtsontsteking, spierontsteking, overbelasting van nek, schouders, rug,.. noem maar op, naar het andere, jarenlang kiné en ontstekingsremmers tot dat ik de knoop doorhakte om Yoga te gaan beoefenen!

En nog seconde spijt van gehad! Ondertussen is mijn lichaam al zo veranderd, door de oefeningen en ademhaling en door de zalige ontspanning die ik hierdoor krijg, ongelooflijk!

Al even ontsteking vrij en nog altijd zeer dankbaar hiervoor, voor de zalige lessen die jij geeft Mónica Bermudez Yogini! Elke zondag kijk ik uit naar het uurtje volledige me-time!

Ik kan Yoga niet meer missen, het heeft een plaatsje in mijn leven en in mijn ! Namasté