top of page
Kleur-en stijlanalyse

Als kleur- en stijlconsulente adviseer ik u over uw persoonlijk en/of beroepsmatig imago. Het imago bestaat uit garderobe, make-up, verbale en non-verbale communicatie. Ik bied u voornamelijk expertise en advies op gebied van kleuren, stijl, garderobe, make-up en kapsel.

Imago is de indruk die u op anderen maakt en wat u daarmee bij die ander oproept. Die indruk wordt voor een groot deel bepaald door de kleding en kleuren en wordt daarnaast in mindere mate bepaald door gedrag en communicatie. Hoe u zich presenteert aan de wereld heeft invloed op hoe de mensen op u reageren, het uiterlijk is het eerste dat opvalt en het laatste dat wordt vergeten. De kracht van een eerste indruk moet u niet onderschatten want u krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Kent u het gevoel dat u niet zo gekleed gaat als u eigenlijk graag zou willen? Of hebt u het gevoel dat uw imago niet of niet meer met uzelf overeenstemt? Kleuradviezen hebben daarom ook te maken met de vraag wat uw persoonlijke imago is of zou moeten zijn. Het gaat om de vragen:

“Wie ben ik?” en “Wat wil ik?”.

Bij het vormgeven aan een imago gaat het om meer dan er goed uitzien. Wie aan zijn imago sleutelt, vergroot zijn kracht en uitstraling. In de regel zult u door het werken aan uw imago ook anders gaan voelen, denken en doen, aangezien er een wisselwerking bestaat tussen uiterlijke verschijning en innerlijk leven. De uitdaging is dus om balans en harmonie tussen de binnenkant en buitenkant te creëren.

Kleur speelt een steeds belangrijkere rol in de kunst, fotografie, film , onze woning en natuurlijk ook onze kleding en make-up. Een wereld zonder kleur kunnen we ons moeilijk voorstellen. Als een vorm van energie is kleur in feite werkzaam op alle niveaus van ons bestaan: mentaal, emotioneel, lichamelijk en geestelijk. Mensen met een verminderd gezichtsvermogen ontvangen deze energie namelijk ook en zelfs duidelijker door hun toegenomen gevoeligheid voor non-visuele prikkels.

Kleur-en stijlanalyse
Kleur- en stijlanalyse

Harmonie tussen kleuren hangt echter af van bepaalde regels en wetten en wie daarvan afwijkt komt tot teleurstellende resultaten. Ieder van ons heeft meer of minder kleurgevoel. De steeds wisselende kleursignalen uit de mode-industrie, de media en de reclame maken dat wij een deel van ons persoonlijk kleurgevoel kwijt zijn geraakt.

Het is dan ook van belang te ontdekken welk kleurengamma het beste bij je persoonlijkheid past, zodat je een totaal geharmoniseerd voorkomen bekomt.

Iedereen behoort tot een kleurenfamilie, die bepaald wordt door de natuurlijke pigmentatie van de huid, het haar en de ogen. Kleuren die daar een aanvulling van zijn, staan je het beste en ondersteunen je persoonlijkheid.​

De juiste kleuren dragen, betekent meer dan alleen maar smaakvol combineren. Ze maken dat je huid er frisser, zachter gaat uitzien, ze verdoezelen schaduwen en laten je ogen en je haarkleur meer tot hun recht komen. Kortom, ze brengen je meer tot leven terwijl andere kleuren je flets, moe of triest doen uitzien.

 

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat uw verschijning van invloed is op het hebben van succes en het blijven houden van succes. Succes in carriëre sfeer maar ook in privé-vrijetijds-sfeer.

Het managen van uw imago is het proces van uw beste kant te tonen. U probeert niet om hetzelfde als iedereen te zijn. U verbetert wat u hebt, terwijl u uw uniekheid in stand houdt. 

bottom of page